Esperesi tanácskozás az Eucharisztikus Kongresszus jegyében a Megtestesülés Plébánián

A debreceni Megtestesülés Plébánia adott otthont a Bihari Főesperesség debreceni és berettyóújfalui esperesi kerületei összevont őszi gyűlésének november 15-én, szerdán.

A Palánki Ferenc megyéspüspök főcelebrálásával bemutatott szentmisét követően tanácskozásra gyűlt össze a kerületek papsága, akik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő felkészülés feladatait vitatták meg, melynek házigazdája 2020 szeptemberében Budapest lesz. Törő András püspöki titkár, a kongresszus szervező bizottságába kinevezett egyházmegyei kapcsolattartó tartott előadást a kongresszus múltjáról, azok pasztorális és lelki oldaláról, valamint a felkészülés folyamatáról, a programokhoz kapcsolódás lehetőségeiről.

A Debreceni Esperesi Kerülethez tartozik Debrecenből a Szent Anna-plébánia, a Szent László-plébánia, a Szent István-plébánia, a Jézus Szíve Plébánia, a Szent Család-plébánia, a Megtestesülés Plébánia, valamint Hajdúböszörmény, Nyíradony, Nyírábrány és Nyírbéltek római katolikus plébániái. A Berettyóujfalui Kerületet Báránd, Berettyószentmárton, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Derecske, Furta, Hajdúszoboszló, Hosszúpályi, Kaba, Komádi, Mezőpeterd, Nádudvar, Nagyrábé, Püspökladány és Újiráz plébánosai képviselték.

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról bővebben itt olvashat.