Hittanórák látogatása

A Hitoktatási Iroda célja az óralátogatás rendszerével:

– figyelemmel kísérni minden katekéta munkáját

– elősegíteni szakmai, lelki fejlődését

– megismerni az egyházközségében végzett áldozatos munkáját.

 

Az óralátogatók feladata és célja:

–      Egy héttel a tervezett látogatás előtt jelezze a hitoktatónak, hogy mely óráit kívánja megtekinteni. Az időpontot pontosan egyeztesse a Bellarmin rendszerben feltöltött órarend alapján.

–      A tervezett látogatás előtt minimum egy héttel küldje át a megfigyelési szempontokat.

–      Az óráról jegyzőkönyv készül, ami alapján a hitoktató és az óralátogató átbeszélik a tapasztalatokat. Az elkészült jegyzőkönyvet mindketten aláírják.

–      A beszélgetés alkalmával az óralátogató tájékozódik a hitoktató helyzetéről (intézmények által nyújtott feltételek, együttműködés más felekezetekkel, szülőkkel stb.).

–      A kijelölt látogatás időpontjáról értesíti a hitoktató plébánosát, hogy ő is részt vehessen a látogatáson. Amennyiben a plébános nem vesz részt az óralátogatáson, az elkészült jegyzőkönyvet egy későbbi időpontban megtekintheti.

 

Az óralátogatások elsődleges célja, hogy minél jobban feltérképezzük a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye pasztorális helyzetét, és ennek megfelelően fogalmazzuk meg célkitűzéseinket a hitoktató munkatársak segítségével. További célunk az ellenőrzésen túl a hitoktatók munkájának megismerése és elismerése.

 

Óralátogatóink:

 

Tóthné Bakai Berta – Debreceni, Berettyóújfalui, Polgári kerület

 

Gerhes József  – Nyíregyházi, Nagykállói és Kisvárdai kerület

 

Ignácz Péter – Szatmári kerület

 

© Hitoktatási Iroda