A polgári kerületben is szavaltak – Megtartották az egyházmegyei szavalóverseny rakamazi elődöntőjét

Az Egyházmegyei Szavalóverseny elődöntőjét a polgári esperesi kerületben 2020. március 7-én Rakamazon rendezték Egyek, Polgár, Rakamaz és a hozzájuk tartozó filiák közel 50 gyermeke részvételével. A hittanosok a Rakamazi Városi Művelődési Központ és Könyvtárban szavaltak.

 

 

A napot a Szent István-templomban Sziklai Dávid káplán atya nyitotta meg. Köszöntőjében szeretettel bíztatta a résztvevőket: „Ezen a versenyen már mindenki nyertes, minden vers egy gyönyörű imádság, amely-e gyermekek szívéből fakad.” A szavalóverseny a Művelődési Házban folytatódott 4 korcsoportra osztva. A gyerekek izgatottan, de felkészülten szavalták el verseiket, melynek témái az Oltáriszentség, vagy a mindennapi Kenyerünk volt.

 

 

Míg a zsűri meghozta döntését, addig a gyermekek a plébánia közösségi házában kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol szerény ebéd és sok-sok süti várta őket, amelyet egyházközségünk hívei készítettek számukra.

 

Az eredményhirdetés és a díjak átadása a Nagytemplomban történt, ahol Dávid atya megköszönte a gyermekeknek a csodálatos verseket, imákat, a zsűrinek és a Művelődési Ház vezetőjének, a segítőknek és a szervezőknek az áldozatos munkát.

 

Ezúton szeretném megköszönni támogatóinknak, felnőtt és ifi önkénteseinknek a segítségüket. Köszönjük a szülőknek, a felkészítő tanároknak és hitoktatóknak, hogy segítették, szeretettel ösztönözték a gyerekeket.

 

Tilki Gézáné
hitoktató

 

A verseny helyezettjei, akik továbbjutottak a nyíregyházi döntőbe:

 

1-2. évfolyam:

Arany fokozat: Szabó Enikő, Volóczi Péter

Ezüst fokozat: Papp Janka

Bronz fokozat: Smied Brigitta Lilla

Különdíj: Sándor Vivien és Illés Gergő

 

3-4. évfolyam:

Arany fokozat: Fábián Bence

Ezüst fokozat: Smied Bettina Anna

Bronz fokozat: Kiss Gergő

Különdíj: Grünstein Gábor és Nagy Nikolett

 

5-6. korosztály:

Arany fokozat: Natkó Dorina

Ezüst fokozat: Tóth Flóra

Bronz fokozat: Árvai Gréta

Különdíj: Halász Réka, Ling Levente, Mezei Dorina és Murányi Olívia

 

7-8. korosztály:

Arany fokozat: Papp Bettina

Ezüst fokozat: Balogh Viktória

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet