Gitáros csoportok liturgikus képzésére várják az érdeklődőket

Az elmúlt időszakban megkezdődtek a közös gondolkodások, amelyek előkészítik az Eucharisztikus Kongresszus egyházzenei megújulásának munkálatait. Ennek keretében a szervezők elfogadták, hogy új vagy felfrissített kommunikációs formákat vezetnek be, amelyeken keresztül lehetőségük van a zenészeknek vagy zenekarvezetőknek a kapcsolattartásra. Ehhez két fórumot hoztak létre:

Facebook-csoport:

A szervezők várnak mindenkit, aki bárhol, bármilyen rendszerességgel zenél ún. gitáros misén. Ezen keresztül minden jó gyakorlatnak, kottának, kérdésnek, problémának megosztására és megvitatására lehetőség lesz. Zenekaronként bármennyi tagja lehet, kvázi mindenkit várnak. Hívjátok meg ismerőseiteket is! Tovább a Facebook-csoporthoz!


Vezetők levelezőlistája:

Készíteni szeretnének egy levelezőlistát, amelyen keresztül egy kicsit zártabb és hivatalosabb formában szeretnének kölcsönösen a zenekarvezetőkkel kommunikálni. Erre a listára a feliratkozó zenekarvezetők, döntéshozók és helyetteseik iratkozhatnak fel ITT pár kérdés megválaszolásával. A feliratkozókat folyamatosan beteszik a levelezőlistába. A zenekar minden vezetői feladatot ellátó tagja jelentkezhet, akár 3-4 fő is.

 

Csanády Lőrinc
NEK2020 egyházzenei albizottság – projektvezető

Forrás: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hivatalos honlapja