Hittanórák látogatása

A Hitoktatási Iroda célja az óralátogatás rendszerével:

– figyelemmel kísérni minden katekéta munkáját

– elősegíteni szakmai, lelki fejlődését

– megismerni az egyházközségében végzett áldozatos munkáját.

 

Az óralátogatók feladata és célja:

– Az óralátogató lehetőség szerint egy héttel a tervezett látogatás előtt jelezze a hitoktatónak, hogy mely óráit kívánja megtekinteni. Az időpontot pontosan egyeztesse a Bellarmin rendszerben feltöltött órarend alapján.

– Az óralátogató a tervezett látogatás előtt minimum egy héttel küldje át a megfigyelési szempontokat.

– Az óráról jegyzőkönyv készül, ami alapján a hitoktató és az óralátogató átbeszélik a tapasztalatokat. Az elkészült jegyzőkönyvet mindketten aláírják.

– A beszélgetés alkalmával az óralátogató tájékozódik a hitoktató helyzetéről (intézmények által nyújtott feltételek, együttműködés más felekezetekkel, szülőkkel stb.).

– A kijelölt látogatás időpontjáról értesíti a hitoktató plébánosát, hogy ő is részt vehessen a látogatáson. Amennyiben a plébános nem vesz részt az óralátogatáson, az elkészült jegyzőkönyvet egy későbbi időpontban megtekintheti.

 

Az óralátogatások fő célja, hogy a hitoktatási koordinátorok segítségével hatékonyan feltérképezzük a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye pasztorális helyzetét, és ennek megfelelően fogalmazzuk meg célkitűzéseinket a hitoktató munkatársak segítségével. További célunk a hitoktatók munkájának megismerése és elismerése.

 

A Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye óralátogatást végző hitoktatási koordinátorai:

 

Tóthné Bakai Berta – Debreceni, Berettyóújfalui, Polgári Kerület

Gerhes József  – Nyíregyházi, Nagykállói és Kisvárdai Kerület

Ignácz Péter – Szatmári Kerület

 

© Hitoktatási Iroda