Hogyan lesz szent a Szenteste? Karácsony üzenete az Idősek Akadémiáján a debreceni főplébánián

2019 őszén Idősek Akadémiája címmel az idősebb korosztályhoz tartozó hívek érdeklődésére számot tartó, lelki- és hitéleti kérdésekre, problémákra választ kereső közösséget hívott életre Debrecenben a Szent Anna-székesegyház plébániája. A csoport tagjai havi rendszerességgel találkoznak, hogy Gyökössy Endre pasztorál-pszichológus Kézfogás a magasból című füzetei alapján közösen gondolkozzanak a korosztályukat érintő aktuális témákról, problémákról.

 

 

Az Idősek Akadémiája csoport az adventi készület jegyében tartotta idei utolsó összejövetelét december 18-án, ahol dr. Krakomperger Zoltán plébános társaságában a karácsony méltó megünnepléséről, megszenteléséről beszélgettek az érdeklődők Gyökössy Endre gondolatai mentén „Hogyan lesz hát szent a Szentesténk? Ha szentnek tartjuk Jézus Krisztust a szívünkben, és ha készen állunk mindenkor számot adni mindenkinek, aki számadást kér tőlünk a bennünk élő reménységről. Így nem csak egy óránk, egy esténk, egy napunk lesz szent – hanem egész életünk.”

 

A csoport találkozási alkalmait az EFOP-1.3.7-17-2017-00230 Hátránykompenzáció és közösségfejlesztés a társadalmi kohézió erősítése céljából c. pályázat megvalósításaként rendezik meg, melynek a Szent Anna-főplébánia hittanterme ad otthont. A szervezők nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt az Idősek Akadémiája további alkalmaira.

 

Összeállította: Berényiné Dr. Felszeghy Márta, Papp Erika

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet