Húsvéti ünnepi közvetítések kódolatlanul a Mindig TV előfizetőinek

Március 5. és április 2. között kódolatlanul érhető el a BonumTV nevű csatorna az Antenna Hungária Mindig TV nevű rendszerén – jelentette be március 5-én hétfőn az állami műsorszóró vállalat. A kódolatlan időszakban élőben jelentkeznek majd a római Colosseumból a pápai keresztútról, március 30-án este 21 órától, de kiemelt helyet kap Erdő Péter bíboros szertartásainak élő közvetítése is. Így nagycsütörtökkel kezdődően a BonumTV nézői minden nap bekapcsolódhatnak az Egyház húsvéti liturgikus ünnepeibe.

A 24 órában sugárzó BonumTV egy közhasznú nonprofit kft. tulajdonában van. A televízió műsorai a digitális földi sugárzású Antenna Hungária hálózatán, és többek között a T-Home, az Invitel, a PR Telecom, a HFC Network, a Tarr, a Vidanet, Gergi Háló és a vidéki kábelszolgáltatók többségénél is foghatók. Ezzel a Bonum a legszélesebb körben elérhető vallási csatornának számít Magyarországon.
A csatorna kiemelten foglalkozik a vatikáni eseményekkel, idén februártól Rómában is működtet szerkesztőséget, innen élő közvetítéseket, tudósításokat közvetít, emellett szakértői háttéranyagokkal is jelentkezik. A kódolatlan időszakban élőben jelentkeznek majd az idei húsvét alkalmával a Colosseumból a pápai keresztútról, március 30-án este 21 órától, de a nagyhéten kiemelt helyet kap Erdő Péter bíboros szertartásainak élő közvetítése is. Így nagycsütörtökkel kezdődően a BonumTV nézői minden nap bekapcsolódhatnak az Egyház húsvéti liturgikus ünnepeibe.

Az ünnepi közvetítések mellett a csatorna Terra Santa News összefoglalójában Izrael, és a Szentföld híreiről is első kézből tájékozódhatnak a nézők minden vasárnap 18 órától. Naponta jelentkeznek a BonumTV hírei, többek között Acél Annával és Mohai Gáborral. Minden hétköznap, Jákfalvy Kata Délelőtt című élő magazinműsora látható, amelyben leginkább kulturális, zenei, gasztronómiai, egészségügyi és életmód témák kapnak helyet. Péntek délutánonként „Kulcs” címmel a BonumTV új érdekvédelmi szolgáltató magazinműsora a „kisembert” támogatja közügyei intézésében, a „hivatalokkal” folytatott harcaiban. Adásonként 100 percben a műsorvezetők szakértő vendégek segítségével nemcsak körbe járják a legfontosabb témákat, de megválaszolják a nézői kérdéseket is.

A vallási csatorna a MinDig TV rendszerén az „E” jelű multiplexen, a 74. programhelyen fogható. Emellett az adás a DVB-T rendszeren kívül, a MinDig TV applikációban is fogható lesz a fenti időszakban, valamint az Antenna Hungária tájékoztatása alapján elérhető lesz lekérhető VoD (video-on-demand) tartalom is.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye