Karácsonyi hangulat a Vásárosnaményi Kórházban – Fiatalok ajándékozták meg a betegeket

A Vásárosnaményi Kórház Ápolási és Belgyógyászati osztályán 2019. december 11-én karácsonyváró ünnepséget rendeztek a betegeknek, melyet örömteli készülődés előzött meg. A főnővérek, ápolók, beteghordók segítettek a helyszín ünnepélyessé alakításában és, hogy minden beteghez eljusson az üzenet: vendégek érkeznek hozzájuk.

 

 

Egyházmegyénk Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai Dr. Pótorné Beregszászi Erzsébet református lelkésszel közösen ajándékozta meg a kórház betegeit és dolgozóit. A szereplők lelkesen készültek a fellépésre, és izgatottan várták a betegekkel való találkozást.

 

Az előadást Berényiné Dr. Felszeghy Márta, a Kórházlelkészi Szolgálat koordinátora nyitotta meg. Köszönetet mondott a kórház munkatársainak egész éves munkájukért, és a műsor készítésében résztvevők önkéntes szolgálatáért. Ezután a kisvárdai római katolikus ifjúsági közösség tagjai adták elő műsorukat Mészáros Zsolt káplán és Máté Péter diakónus közreműködésével, majd a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola református hittanosai karácsonyi jelenettel örvendeztették meg a nézőket. A vásárosnaményi Megoldás Közhasznú Egyesület tagjai verseket adtak elő és bekapcsolódtak az éneklésbe. A dallamok a felsőbb emeletekről is lecsalogatták a betegeket, sokak szemében könny csillogott a meghatódottságtól.

 

A műsor zárásaként a fiatalok karácsonyi ajándékokat adtak át a betegeknek: igés lapokat, szaloncukrot, kézzel készített apró karácsonyfadíszeket.

 

Jónás Julianna
beteglátogató

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet