Kisvárdai diák rajza kapott különdíjat a Püspöki Konferencia rajzpályázatán

Legény Máté, a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola hetedik osztályos diákja nyerte el a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rajzpályázatának különdíját. Az ünnepélyes eredményhirdetést november 17-én, a Szent Erzsébet rózsája díjátadó est keretében tartották a Szent István-bazilikában. A díjakat Erdő Péter bíboros, prímás, érsek és Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át.

 

Legény Máté a felső sorban balról a második. Fotó: MKPK

Máté rajzversenyek rendszeres résztvevője:  „Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy gyermekem rajzát is méltónak tartották az országos megmérettetésre. Vallásos és rendszeresen templomba járó, ministráló gyermeknek ez hatalmas ajándék. A díjátadón Máté izgatottan vette át a különdíjat Erdő Péter bíboros úrtól” – mondta el az ELI munkatársának Legényné Labanics Mária, a különdíjas diák édesanyja. 

 

 „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” címmel meghirdetett rajz- és fotópályázat célja volt, hogy a résztvevők a képzőművészet és a fényképezés művészi eszközeivel bemutassák Egyházunk legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és keresztény életünk csúcspontját és forrását, a szentmisét. Legény Máté felkészítő tanára Rozinka László volt.

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet