Mézeskalácsos karácsony – Kamilliánusok és svetitses diákok a Kenézyben

Karácsonyi műsorral örvendeztették meg a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház rehabilitációs osztályának betegeit a Svetits Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai 2019. december 18-án. Már hagyomány, hogy a debreceni Megtestesülés plébánia kamilliánus családcsoportja ünnepi alkalmakat szervez a kórházi betegeknek immár több éve.

 

 

Az idei év adventjében az egyházmegye területén található kórházakban rendezett ünnepi alkalmak záró rendezvényét a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház rehabilitációs osztályán tartották 2019. december 18-án. Évek óta hagyomány, hogy a debreceni Megtestesülés plébánia kamilliánus családcsoportjának önkéntes beteglátogatói advent második vasárnapján mézeskalácsvásárt rendeznek a templomban a hívek által sütött mézeskalácsokból, melynek bevételéből vásárolnak és készítenek ajándékcsomagokat a kórház betegei számára.

 

Az idei karácsonyi ünneplés Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész videoüzenetével kezdődött, aki betegsége miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepségen, majd Tóth László atya, a Megtestesülés plébánia plébánosa, egyházmegyénk Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársa osztotta meg adventi és karácsonyi gondolatait a jelenlevőkkel. Az ünnepi műsort a Svetits Katolikus Gimnázium Diákönkormányzatának tanulói adták, általános iskolás kisdiákjai pedig betlehemes játékkal örvendeztették meg az osztály betegeit és dolgozóit.

 

Berényiné dr. Felszeghy Márta
kórházlelkészségi koordinátor

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet