Nagyvisnyó – a hely, ahova jönnöd kell! – Egyházmegyei ifjúsági tábor Nagyvisnyón

14-18 éves fiataloknak szervez ifjúsági nyári tábort 2019. július 21-28. között Nagyvisnyón a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodája. MeNöK, azaz Merjünk Növekedni Krisztussal címre keresztelt tábor szervezői, akik az egyházmegye ifjúságvezető képzésének résztvevői, fontosnak tartják, hogy a fiatalok együtt, egymásra hangolva és egymásra figyelve, Krisztusban növekedve együtt tervezzék és építsék a jövő egyházát. A táborba jelentkezni egyházmegyénk plébánosainál lehet. Kedvicsináló a tábor egyik szervezőjétől, Kiss Zitától:

 

Az EVEZŐK (a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ifjúságvezető képzése) mindegyik alkalma az ifjúságpasztoráció során felmerülő helyzetekkel, problémákkal szembesít és úgy mutat utat, úgy képez bennünket, hogy közben észre sem vesszük, de egy szuper csapatot formál belőlünk.

 

Az együtt töltött hétvégék alatt a júliusi egyházmegyei MeNöK táborra is készülünk. És nem csak lélekben, hanem egészen pontosan az elejétől a végéig mi szervezzük!

 

Aki szervezett már kisebb-nagyobb programot, az tudja, hogy egy tábor teljes körű lebonyolítása nem kis szervezettséget, odafigyelést, türelmet és kreativitást, sőt a helyszínen egy jó adag spontaneitást is igényel.

 

MeNöK, azaz a Merjünk Növekedni Krisztussal tábor azért kapta ezt a nevet, mert fontosnak tartjuk, hogy együtt, egymásra hangoltan, társainkkal, a fiatalokkal és Krisztussal együtt tudjuk építeni a jövőnk egyházát: szükségesnek érezzük a növekedést Krisztusban és egymással is.

 

Kihasználva a májusi jó időt, felkerekedtünk, hogy a nyári tábor helyszínén, a Szilvásvárad melletti Nagyvisnyón testközelből élhessük át a kis csodát, a szervezés örömét.

 

A városból, a napi rutinból kiszakadva, MeNöK tábor helyszínére érve a természetben találjuk magunkat, ahol a kisebbeknek játszótér, a nagyobbaknak foci-, és röpipálya áll rendelkezésre. Tágas terek, zöldellő rétek közepén vagyunk, ahol csak a patakcsobogás hangja töri meg a csendet.

 

A tábor bejárása közben egyre több megvalósításra váró ötlet pattant ki a fejünkből, melyek a következő hónapok kemény munkájának gyümölcsei lesznek.

 

A vasárnaptól vasárnapig tartó közös élményeket a szeretetnyelvek megismerése és alkalmazása foglalja majd keretbe: lesz ajándékozás, együtt töltött, minőségi idő, elismerő szavak, szívesség és érintés is.

 

Alapvetően három részre lesz osztható az egyhetes tábor. Vasárnap az érkezés után nyitó szentmisével kezdünk, majd öt éjszakát töltünk Nagyvisnyón, a Boróka táborban. Délelőttönként előadás és megosztás, délután kötetlenebb, szabadabb programra lesz lehetőség kézműveskedéssel, kisvasutazással, sportolással, kirándulással. Esténként a tábortűz körül foglalhatjuk majd imába a napi élményeinket. Péntek reggeltől zarándoklattá válik a tábor, hiszen Napkorra buszozunk, ahonnan Levelekre gyalogolunk át, majd a szombati napon Máriapócs felé vesszük az irányt. A tábor végét az egyházmegyei búcsún való részvétel zárja, ami a hagyományokhoz híven a máriapócsi kegytemplom tábori oltáránál kerül megrendezésre.

 

A tábor költsége 40.000 Ft / fő, melyből 35.000 Ft-ot az egyházmegye pályázati forrásból támogat), így egy gyermeknek összesen 5.000 Ft-ba kerül a tábor.

 

Ha 14-18 év között vagy, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéhez tartozol és szeretnél részese lenni egy felejthetetlen tábornak, akkor az alábbi linken keresztül tudsz regisztrálni:

 

https://forms.gle/dDSZKcWQKTG8zJpa6

 

Naprakész információkért csatlakozz a MeNöK tábor Facebook-eseményéhez: https://facebook.com/events/1779629105470831 és lájkold az Ifjúsági Iroda és az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet közösségi oldalait:

 

https://www.facebook.com/Egyházmegyei-Lelkipásztori-Intézet-Debrecen-Nyíregyházi-Egyházmegye

https://facebook.com/ifjusagiiroda

 

Kiss Zita
ijúságvezető