Örüljetek az Úrban szüntelenül! – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó Palánki Ferenc püspök atyával

A 2018. május 12-én megrendezendő találkozó témája az öröm lesz. A főelőadást Farkas László tartja, aki éveken át a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkésze volt. A szentmisét bemutatja Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök és Orosz Atanáz gk. püspök. A megszokott programokon túl ez alkalommal is számos műhelymunka, fórum, találkozási lehetőség várja az érdeklődőket.

 Gondolkoztál már azon, hogy mitől leszel boldog, hogy mivel lehet örömet szerezni testvéreidnek, szüleidnek, barátaidnak? Miért örül valaki annak, aminek te nem? Miért nem tudsz örülni annak, aminek más igen? Amikor örülök, akkor már boldog is vagyok? Amikor boldog vagyok, mindennek örülök? De vajon a Jóistennek is tudunk örömöt szerezni? Vajon Ő is boldog akkor, ha mi azok vagyunk?

Isten szeret bennünket, és a legnagyobb öröm számára, ha te is szereted Őt és az Ő szeretetét hordozod magaddal. Biztos volt már, hogy olyan ajándékot kaptál, amire nagyon vágytál, és annak nagyon örültél. Esetleg az is előfordult már, hogy azért voltál boldog, mert a te ajándékodnak örültek. Vagy amikor az töltött el jó érzéssel, hogy meghallgattad a másikat, odafigyeltél rá. Vagy béke töltött el, amikor meglátogattad az egyedül élő nagymamádat. Amikor betegen feküdt egy ismerősöd, és felhívtad, hogy hogyan érzi magát, az is mindkettőtök szívét boldogsággal tölti el.

Amikor másnak szerzel örömöt, Istennek is örömöt szerzel: „Amit a legkisebbek közül eggyel is tettetek, velem tettétek!” És hidd el, ha Istent boldoggá teszed, magad is boldog leszel. A hála is az öröm forrása. És gondolj bele, egészen pici dolgokért is adhatunk hálát. Azért, hogy süt a nap, hogy finomat ehettünk, hogy találkozhattunk egy régi ismerőssel. Ahogy szüleid is örülnek annak, ha megköszönöd az ebédet nekik, Istent is örömmel tölti el, ha hálás vagy neki.

Gyere közénk ezen a májusi szombaton, hogy együtt találjuk meg örömünk forrását, és szerezzünk örömöt egymásnak, Istennek, és így mi is örömteli napot élhessünk át, a nap végén pedig boldogan adhassunk hálát. Várunk nagy örömmel és szeretettel Téged.

A május 12-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozó közös reggeli napindítóval kezdődik a nagymarosi plébániakertben. A főelőadást követően az őszi találkozóhoz hasonlóan tavasszal is számos kisebb létszámú lelkiségi műhely várja az érdeklődőket a délután folyamán. Különféle szerzetesközösségek, lelkiségi mozgalmak tagjait hívtuk, hogy ezeken a workshopokon abban segítsenek benneteket, hogy megtaláljátok az imádságban az utat örömünk forrásához, Jézus Krisztushoz.

Program:

9 óra: napindító a Mentemisszió fiataljaival
10 óra: Farkas László atya előadása, majd szentségimádás mentemissziósokkal
12 óra: fakultációk
14 óra: ebédszünet, személyes találkozások
15.30: énekpróba a szentmisére
16 óra: szentmise Palánki Ferenc és Orosz Atanáz püspökökkel; a zenei szolgálatot Sillye Jenő és barátai végzik
18 óra: közös éneklés Sillye Jenővel és barátaival, majd táncház a Jászok Együttessel

 

Forrás és fotó: Nagymarosi Ifjúsági Találkozó