A Szent Anna-székesegyház elé is kihelyezték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust hirdető molinót

Finisben vannak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületi feladatai. Már csak néhány hónap van hátra és 2020. szeptember 13-20-ig a budapesti eseményeken keresztül nemzetek ünneplik majd az Oltáriszentséget. Addig is számtalan program, egyházmegyei, egyházközségi rendezvények, előadások segítik a híveket a ráhangolódásra. Hirdetik ezt az ország római katolikus templomai elé kihelyezett óriásplakátok, molinók is, amelyek a mi egyházközségeinkbe, így Debrecenbe is megérkeztek.

 

 

A legutolsó debreceni programunkon február 19-én, a Kölcsey Központban dr. Dolhai Lajos, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja, az Egri Hittudományi Főiskola rektora tartott érdekes prezentációs előadást az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, az előkészület folyamatairól és főbb eseményeiről. 

 

A közeljövőben pedig május 9-én, Nyíregyházán, a Continental Arénában megrendezésre kerülő egyházmegyei nagyrendezvényen A MI NAPUNK – egyházmegyei közösségi napon ünnepelhetjük együtt az Eucharisztiát, amire ezúton is várunk mindenkit szeretettel. A rendezvény részleteiről hamarosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjai megtekinthető: https://www.iec2020.hu/hu/program

Regisztrálni lehet: https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio

 

Forrás: Kovács Ágnes / Örömhír sajtóiroda / Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet