Tanévzáró találkozót tartottak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói

Június 16-án Nyíregyházán, az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézetben tanévzárásra, hálaadásra gyűltek össze a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói. Felföldi László, az intézet igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd összegezte, értékelte az elmúlt tanévet, s felvázolta a jövőbeni feladatokat. Kiemelte, hogy az idei tanév sok változást is hozott: a katekéták az egyházmegye alkalmazottai lettek, és bevezették a Bellarmin elektronikus hitoktatási nyilvántartó rendszert.

A nap első részében három csoportban zajlottak a megbeszélések. Major Dorina, Tóthné Bakai Berta, illetve Felföldi László koordinálásával a katekéta identitásáról beszélgettek a résztvevők. Összegezték a tanév sikereit, kudarcait és az ezekből eredő feladatokat. Így már a következő tanév programjaira, képzéseire is előkészültek a hitoktatók.

Délben Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök hálaadó szentmisét, Te Deumot mutatott be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. Szentbeszédében összefoglalta a hitoktató feladatait, ami nemcsak a tananyag megtanítása, hanem a hit átadása, az öröm, szeretet, jóság növelése. A hitoktató Isten eszköze és országának magvetője, ezért magatartásában mindig a hitelességre kell, hogy törekedjen – emelte ki a főpásztor.

A találkozó végén Felföldi László megköszönte az őszinte gondolatokat, és házi feladattal engedte útjukra a hitoktatókat, ami három címszóban foglalható össze: kapcsolat az Istennel (ima, szentségimádás); személyes kapcsolatok és jelenlét az iskolákban; közösségformálás.

Forrás: Magyar Kurír