A vártnál nagyobb az érdeklődés – új helyszínen Brenner János boldoggá avatási szertartása

A vártnál lényegesen nagyobb, több mint 15 ezres érdeklődés miatt új helyszínen kerül sor Brenner János boldoggá avatási szertartására május 1-én Szombathelyen – tudatta közleményében a Szombathelyi Egyházmegye:

“Nagy öröm számunkra, hogy a regisztráció határidejéig a várthoz képest sokkal többen jelezték részvételi szándékukat Brenner János boldoggá avatására. A regisztráltak száma több mint 15 ezer fő. Mivel ennyi ember biztonságos körülmények között nem fért volna el az eredetileg tervezett helyszínen, és senkit nem szerettünk volna megfosztani a nagyszerű eseményen való részvételtől, az a döntés született, hogy új helyszínen, a szombathelyi Emlékmű-dombon kerül sor Brenner János boldoggá avatására.

A korábban tervezett programok természetesen nem változnak. További részleteket folyamatosan közlünk a www.brennerjanos.hu és a www.martinus.hu oldalunkon, illetve a Szombathelyi Egyházmegye Facebook oldalán, de tájékoztatjuk az írott és elektronikus média képviselőit is, hogy minél szélesebb körben megismerjék az információkat. A helyszínváltozás miatt módosulnak az eredetileg tervezett közlekedési útvonalak, megközelítési lehetőségek. Ezeket egyeztetjük az érintett szervezetekkel, hatóságokkal és ezt követően közöljük őket.”

A boldoggá avatási szertartás és a hozzá kapcsolódó programok:

9.00 – Lelki ráhangolódás
zenés dicsőítés, rózsafüzér imádság, részletek a Lelki naplóból. Közben folyamatosan gyónási lehetőség
11.00 – Ünnepi szentmise
Főcelebráns: Mons. Angelo Amato bíboros, a Szentté avatási Ügyek Kongregációja prefektusa
Szentbeszédet mondja: Erdő Péter, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek
14.00 – Tanúságtételek, színes programok gyermekeknek, fiataloknak és időseknek
19.00 – Vesperás – Szentgotthárd – Zsida, Emlékkápolna
A vesperást vezeti: dr. Székely János megyéspüspök

Szombathelyi Egyhámegye