Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház

4432 Nyíregyháza-Nyírszőlős, Csabagyöngye u. 37.

 

“Mária-út Nyíregyháza környéki szakaszának programkínálat fejlesztése kapcsolódó zarándokszállás kialakítással”
Azonosító szám: ÉAOP-2.1.1/A.I-12-2012-0117

 

Szálláslehetőségek a Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokházban

A zarándokház többféle kategóriában biztosít pihenési- és szálláslehetőséget a test és a lélek összhangjának megteremtéséhez. A maximális foglalási létszám 35 fő. A rendelkezésre álló szálláslehetőségek csoportok, utazók és egyéni zarándokok számára:

 

1 db     15  ágyas
1 db     14  ágyas
2 db       2  ágyas 
2 db       1 ágyas szoba

 

Zarándokok számára  nemcsak szálláslehetőséget, hanem igény esetén „zarándokreggelit”, mosási lehetőséget, ingyenes internetkapcsolatot, játéklehetőséget biztosítunk, továbbá a környék idegenforgalmi és szakrális nevezetességeinek megtekintését, valamint a zarándoklatok csomagszállítását mikrobuszos szolgáltatással is segítjük. Csoportos- és családi foglalás esetén a pihenést fedett terasz, pihenőkert, kerti szalonnasütő, bográcsozó és grillező, valamint gyermekbarát játszótér is szolgálja.

Árjegyzék 2021. január 1-től

 

Szállásdíj: 3.800 Ft/fő/éj
Idegenforgalmi adó: 400 Ft/fő/éj

3 éves kor alatt a szállás ingyenes. 3-6 éves kor között 30% kedvezményt biztosítunk.

Étkezés

Reggeli 600 Ft (kontinentális)
Ebéd 1 400 Ft (2 fogásos, éttermi)
Vacsora 1 000 Ft (meleg/hideg)

Étkezést csak csoportok számára tudunk biztosítani. Meleg ételt csak előzetes egyeztetés után rendelünk meg. Egyénileg és csoportosan érkező vendégeink részére jól felszerelt, gépesített melegítőkonyha áll rendelkezésre.

 

Teremhasználat (maximum 40 fő)

Szállóvendégeink számára ingyenes
Fél nap: maximális tartózkodási idő 5 óra (előkészülettel és elpakolással együtt) 25 000 Ft
Teljes nap: 5 órán túli használat (előkészülettel és elpakolással együtt) 45 000 Ft

A teremhasználatba beletartozik a ház teljes használata: udvar, játszótér, grillező, edények, evőeszközök.

 

Kedvezmények:
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye iskoláinak lelkigyakorlata: 4000 Ft/fő/nap (szállás + ágyneműhasználat + 3-szori étkezés + korlátlan tea/ásványvíz fogyasztás). A lelkigyakorlatot vezető 1 fő számára a szállást és az étkezést térítésmentesen biztosítjuk.

 

Nyári hittanos táborok szállásdíja 1500 Ft/fő/éj. A táborvezető 1 fő számára a szállást térítésmentesen biztosítjuk.

Nyíregyháza…
Nyíregyháza Magyarország hetedik legnagyobb lélekszámú városa és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási központja. A megyeszékhely kertvárosi részében, Nyírszőlős falusias környezetében, Közép-Európa zarándokútja, a Mária-út egyik pihenő- és megállóhelyén található a Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház. A ház a szálláslehetőségen kívül egyéb, lelki elmélyülést és a szabadidő hasznos eltöltését biztosító programoknak is ideális helyszíne lehet, de szálláshelyeit kínálja pedagógusok, nagycsaládosok, egyházi csoportok, közösségek és baráti társaságok  számára is.

 

A Mária-útról…
A Mária-út Közép-Európa zarándokútja. A Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze, 2 fő ága keresztet formáz, a keresztény értékek  megőrzésének fontosságára irányítva a figyelmet. Az út kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezető szakasz, amelyen a Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház is található,  kb. 1400 km hosszú és gyalogosan mintegy 60 nap alatt járható be. Az észak-déli szakasz a lengyelországi Czestochowa és a bosznia-hercegovinai Medjugorje között található Mária kegyhelyeket köti össze. A Mária-út felfedezésére várják mindazokat, akik meg akarják ismerni a Kárpát-medence népeit, a különböző vidékek épített és természeti örökségeit, és a kereszténység hagyományait.

 

© Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház