Adventi gyertyagyújtás a Debreceni Gyermekklinikán

Adventi ünnepséget szerveztek 2019. december 6-án, hagyományteremtő céllal, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészségének munkatársai a Gyermekklinika előadótermében.

 

 

Az ünnepségen Berényiné dr. Felszeghy Márta, a kórházlelkészség koordinátora köszöntötte a résztvevőket: az anyukákat és gyermekeiket, az osztályok orvosait, a betegeket, és a Szent Miklósnak ünnepnapján Mikulásnak öltözött külföldi hallgatókat. Geréné S. Monika beteglátogató egy rövid történetet olvasott fel a négy adventi gyertyáról. A történet arról szólt, a gyertyák miként szimbolizálják életünkben a békét, a hitet, a szeretetet és a reményt. Majd a pszichiátriai osztály lelkes betegeiből alakult kórus (Lelkesek) lépett fel, és adott elő színes adventi dalcsokrot. Dr. Magyar Erzsébet, a klinika orvosa kérésére a résztvevők bekapcsolódtak a közös éneklésbe.

 

 

Az ünnepély a klinika kápolnájában szentmisével zárult. Tóth László kórházlelkész a misét a klinika dolgozóiért és a klinikán fekvő betegekért ajánlotta fel.

 

Geréné S. Monika
beteglátogató

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet