Az Egyház családjának tagjai vagyunk! – Megkezdődtek a 14. Egyházmegyei Gyermeknap előkészületei

14. alkalommal rendezik meg 2019. május 11-én a hagyományos Egyházmegyei Gyermeknapot Nagykálló-Harangodon. A festői szépségű környezetben számtalan program várja a 3 – 8. osztályos korosztályt, ahol a szervezők célja, hogy minden egyházközségi csapatnak közösségben megélt, maradandó élményben legyen része.

 

Az Egyházmegyei Gyermeknapon minden csapat nyertes, ha végigjárják és közösen legyőzik az akadályokat. A hitoktatók és a plébánosok egyházközségük csapatának színeiben a gyerekekkel együtt vesznek részt a versenyekben.

 

A programok közt Máltai Játszóház várja a gyermekeket origamival, óriás társasjátékkal, viking sakkal, nemezeléssel. Ott lesznek a cserkészek természetes anyagokból készült érdekes játékokkal: métával, ördöglakatokkal, hernyótalppal. Kreatív foglalkozások, famegmunkálás, csuhéfonás teszik még változatosabbá a programokat, majd a délutáni órákban énektanulással készülnek a gyermekek a napot lezáró, 15 órakor kezdődő közös szentmisére.

 

Az utazást a plébániák helyi szinten szervezik. A rendezvényen való részvétel díja 500 Ft / fő, melyet a hitoktatóknál kell befizetni. A jelentkezés határideje: 2019. május 06. A találkozó megszervezése és biztonságos lebonyolítása érdekében a szervező Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet munkatársai kérik a határidő betartását.

 

Szabadtéri programról lévén szó, a szervezők az időjárásnak megfelelő sportos öltözéket javasolnak, szükség esetén esőkabátot. A rendezvény központi bázisa a csűr, mely védelmet biztosít az erős napfény és az eső ellen is.

 

“Legyen ez a nap a találkozás, a közösség napja, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatják, hogy az Egyház családjának tagjai vagyunk!”

Felföldi László
általános helynök

 

 

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet