Az internet segítse a szolidaritást – Ferenc pápa júniusi imaszándéka

Júniusban imádkozzunk azért, hogy a világháló és a közösségi oldalak „ne nullázzák le” személyiségünket, hanem segítsék elő a szolidaritást és a másik ember tiszteletét a maga különbözőségében – szól június 5-i videóüzenetében a pápa.

Ferenc pápa eredetileg spanyol nyelven tette közzé júniusi videóüzenetét, amelyet hét különböző nyelvre fordítottak le. Az üzenet célja, hogy a közösségi oldalak a szolidaritást és a másik ember iránti tiszteletet segítsék.

Az üzenetben a pápa kijelenti, hogy az internet Isten ajándéka, és egyben nagy felelősség is. Utalva 2016-os üzenetére, melyet a Tömegkommunikációs Világnapra írt, a Szentatya kifejti: a kommunikáció, annak helye és eszközei kitágították a látóhatárt sok ember előtt. „Éljünk a találkozás és a szolidaritás lehetőségeivel, melyeket a közösségi oldalak kínálnak nekünk!” – buzdít a Szentatya.

A digitális háló ne legyen az elidegenedés helye! Legyen konkrét hely, melyet az emberség gazdagsága jellemez. Imádkozzunk együtt azért, hogy a közösségi oldalak ne semmisítsék meg a személyiséget, hanem segítsék elő a szolidaritást és a másik tiszteletét, a maga különbözőségében! – zárja júniusi videóüzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió