Debrecenbe hívják egyházmegyénk fiatalságát

Az 52. Eucharisztikus Kongresszusra történő egyházmegyei felkészülés jegyében nagy szeretettel várják a leendő bérmálkozókat, fiatalokat, egyetemistákat 2019. március 2-án a debreceni Megtestesülés Templomba. A rendezvényt, amely nagy segítség lehet a bérmálkozás, a keresztény nagykorúság szentségének felvételére történő felkészülésben is, Palánki Ferenc püspök atya is támogatásáról biztosította.

 

A rendezők szándéka szerint az imádságos készület fiatalos és üdítő lesz, ahol egy nagyszerű eladó, Béri Renátó kármelita szerzetes tanúságtételét hallhatjuk, de interaktív élménymegosztásban is részünk lehet a 2019 januárjában megrendezett Panamai Ifjúsági Találkozóról.

 

A tanúságtevő Béri Renátó atya nem vallásos családban nőtt fel, de kisiskolásként édesanyja beíratta iskolai hittanra. Ez volt számára a hittel való első találkozás, majd tizenöt évesen talált rá a hitre. „A középiskola beilleszkedési krízissel kezdődött számomra. (…) Nagy magánytapasztalatot éltem át, úgy éreztem, senki sem tud segíteni rajtam. A gyerekkori hitemhez visszatérve elkezdtem imádkozni. Azt éltem meg, hogy az a valaki, akihez imádkozom, itt van, és szeret engem” – vallja Renátó atya egy vele készült interjúban.

 

Az ifjúsági rendezvény helyszíne és időpontja a debreceni Megtestesülés Templom, 2019. március 2. szombat 15 óra.

 

Jelentkezni Tóth László plébánosnál lehet a laciatya@gmail.com email címen.

 

A rendezvényen a résztvevők személyes meghívást kapnak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye által szervezett nyári ifjúsági táborba!

 

Fotó: Új Ember

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet