Hittanversenyt rendeztek a debreceni Szent József Gimnáziumban

,,Az egyház az Eucharisztiából él” címmel egyházmegyei hittanversenyt rendeztek 2018. április 19-én a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő katolikus iskolákból — kísérő tanárokkal, hitoktatókkal együtt — közel 500 fő vett részt a megmérettetésen.

A rendezvényt Molnár Katalin az EKIF főigazgatója nyitotta meg, köszöntő gondolataiban elmondta, egy élményből született meg benne a pedagógus hivatás iránti vágya. Kisiskolás gyermekként, az első szavalóversenyén első helyezettként döntötte el, hogy tanár szeretne lenni. Azt kívánta a versenyző gyerekeknek, a részvétel, a közösség, a sikerélmény az ő szívüket is érintse meg és erősödjön bennük az Isten iránti szeretet vágya.

A hagyományteremtő céllal rendezett megmérettetés főszervezője Bancsi Zoltán plébános, a házigazda intézmény lelkivezetője kérdésünkre elmondta, az egynapos versenyen 1-12. osztályos gyermekek korcsoportonként 4 fős csapatokban versengtek, és adtak számot tudásukról. A vetélkedő során életkori sajátosságaiknak megfelelő elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, ahol kreativitásukról is tanúskodtak. Központi téma volt az Oltáriszentség ismerete, valamint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye alapításának 25. évfordulója. A feladatokat a játékos formák: puzzle, keresztrejtvény, totó tették színessé.

A versengés mellett az is fontos volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek az egyházmegye többi iskoláinak tanulóival.
A verseny eredményhirdetésén mindenki kapott emléklapot, a korcsoportonkénti első három helyezett csapat és a különdíjasok pedig oklevéllel és ajándékokkal térhettek haza. A résztvevőknek és a győzteseknek Dr. Bódis Zoltán, a Szent József Gimnázium igazgatója és Bancsi Zoltán atya gratuláltak és adták át a megérdemelt könyvjutalmakat, emléklapokat.

A versenyen született eredmények a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján olvashatók.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye / Bohán Judit