Panama-nap: ifjúsági találkozó Budapesten – A rendezvény házigazdája Palánki püspök atya lesz

2019. január 22–27. között a közép-amerikai Panamában rendezik a 34. Ifjúsági Világtalálkozót (IVT). Hazánkat egy kisebb csapat képviseli a Katolikus Egyház legnagyobb ifjúsági rendezvényén. Budapesten viszont – a szervezők szerint – az itthon maradók is élménydús napot tölthetnek el január 26-án az Elek Gyula Arénában, melyre a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye is autóbuszt indít. Jelentkezni lehet Gaga Zsuzsánál, Ifjúsági Irodánk munkatársánál a gaga.zsuzsa@gmail.com címen.

 

A fiatalokkal együtt ünnepelnek majd püspökeink is: a Panama-nap házigazdája Palánki Ferenc püspök atya lesz, míg a katekézist Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita tartja majd. A nap végén pedig Veres András, a győri egyházmegye főpásztora lesz a szentmise főcelebránsa. Ráadásul a fiatalok nem csupán ezeken az eseményeken találkozhatnak velük, hanem a Kérdezd a püspököt! során bárki beküldheti kérdését, amit moderátor közvetít majd a püspökök felé.

 

Ezen kívül színes programok várnak a fiatalokra. A rengeteg zenés dicsőítés mellett tanúságtételek, imaest, játékok és természetesen többször kapcsolják majd a közép-amerikai fővárost.

 

A rendezvény célja, hogy az IVT szellemiségében találkozzanak az egyházmegyék fiataljai, valamint közösségi élményekkel gazdagodjanak, és együtt imádkozzanak. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részletek, jelentkezés: gaga.zsuzsa@gmail.com címen.

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet