Püspökeinkkel folytatódik a szentségimádás iskolája Debrecenben

Folytatódik a Szentségimádás iskolája címmel péntekenként megtartott rendezvénysorozat a debreceni Szent László Domonkos Plébánián. Április 13-án, pénteken, BOSÁK NÁNDOR nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök atya, majd április 20-án, pénteken PALÁNKI FERENC megyéspüspök celebrálja az este 18 órakor kezdődő szentmisét és tart előadást az Oltáriszentségről.

A Szentségimádás iskolája már a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus előkészületeinek jegyében zajlik. Segítséget nyújt a résztvevőknek személyes istenkapcsolatuk kialakítására és elmélyítésére.

Hitünk szerint Jézus Krisztus valóságosan jelen van az Oltáriszentségben, a Szentostyában, és nem csak a szentmise és a szentáldozás során, hanem az átváltoztatástól kezdve mindaddig, amíg a kenyér megőrzi kenyér mivoltát.

A hit kifejeződése az a közös imádság is, amikor szentmise keretén kívül egybegyűlünk a templomban, hogy a kenyérben valóságosan jelenlévő Isten előtt leboruljunk, megmutassuk szeretetünket és tiszteletünket, ily módon imádjuk őt. Ez a szentségimádás, melynek során az Oltáriszentséget egy speciális tartóban, a monstranciában helyezik ki az oltárra. A monstrancia közepe üvegből készül, hogy minden jelenlévő láthassa a Szentostyát, és imádság révén megvallhassa: hisszük, hogy itt valóban Isten van közöttünk.

Fotó: Szent László Domonkos Plébánia
@ Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet