Versmondó versenyt és közösségi napot rendeztek a Szatmári Esperesi Kerület hittanosaival

2019. január 19-én rendezték az egyházmegyei versmondó verseny Szatmári Esperesi Kerületének elődöntőjét Mátészalkán, a Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvodában. A négy korosztályban helyezett kisdiákok a március 30-án Nyíregyházán megrendezendő döntőbe jutottak tovább.

 

Az általános iskolások megmérettetésén négy korosztályban indultak a versenyzők. A kerületből 78 hittanos vett részt Nyírcsaholy, Vásárosnamény, Kölcse, Fehérgyarmat, Bátorliget, Nyírmada, Őr, Hodász és Mátészalka képviseletében.

 

A szavalóverseny zsűritagjai: Fülöp Sándor atya, Farkas Győzőné és Farkasné Papp Marianna hitoktatók, akiknek szívből köszönjük, hogy vállalták ezt a nem könnyű feladatot. A nyíregyházi döntőbe jutottak:

 

1-2. évfolyam:

Arany fokozat: Cservenyák Lotti, Margitics Petra

Ezüst fokozat: Hadnagy Boglárka

Bronz fokozat: Fecske Jázmin

3-4. évfolyam:

Arany fokozat: Kovács Dorka, Szőke Benjámin

Ezüst fokozat: Kovács Anna, Shtraus Mira

Bronz fokozat: Bartha Dóra, Reszler Gábor

5-6. évfolyam:

Arany fokozat: Jónás Melissza

7-8. évfolyam:

Arany fokozat: Végh Benjámin

 

A szavalás mellett a gyermekeknek lehetőségük volt egyéni és közösségi élményekben gazdagodni kézműves-, szituációs játékokban és társasjátékokban.

 


A szervezők ezúton mondanak köszönetet a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye Lelkipásztori Intézetének, hogy anyagilag is támogatta az esemény megrendezését. További köszönetüket fejezik ki a Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda vezetőségének, akik a helyszínt biztosították, valamint az intézmény konyhai dolgozóinak, akik finom ebéddel kedveskedtek a résztvevő gyermekeknek, végül pedig a plébánosok és hitoktatók fáradozásáért, akik felkészítették és elkísérték a gyermekeket a versenyre.

 

Ignácz Péter
hitoktatási koordinátor

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet