Hitben, közösségben és örömben – Első alkalommal rendezik meg A MI NAPUNK egyházmegyei közösségi napot 2020. május 9-én

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Hitben, közösségben és örömben mottóval első alkalommal szervez egész napos egyházmegyei családi, közösségi napot 2020. május 9-én, Nyíregyházán, a Continental Arénában. A MI NAPUNK névre keresztelt nagyrendezvény idei központi gondolata az Eucharisztia lesz. A közösségi napra egyházmegyénk minden korosztályát hívják és várják a szervezők, akik Felföldi László általános helynök és Törő András püspöki titkár atyák meghívására munkaértekezletet tartottak február 4-én, Nyíregyházán az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézetben (ELI).

 

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) évében hagyományteremtő szándékkal útnak indított, minden generációt megszólító nagyszabású rendezvény lehetőséget teremt az Eucharisztia mélyebb megélésére családjainkban és közösségeinkben, valamint betekintést enged az egyházmegyei fenntartású intézmények életébe is.

 

A nyíregyházi Continental Aréna nagyszínpadán Fábry Kornél atya, a NEK főtitkára, továbbá Csókay András agysebész és Dánielfy Gergely énekes, előadóművész személyes tanúságtételét hallhatják az érdeklődők, a gyermekeket pedig Nyéky Kálmán atya, majd hagyományőrző játékok és a Kolompos zenekar előadása várja. A rendezvény idején a résztvevők végigkövethetik a kenyér útját a búzakalásztól egészen a kemencéig, kipróbálva a hagyományos kenyérsütés egyes mozzanatait. A kenyér ünnepén pedig az otthon elkészített kenyerek kerülnek terítékre és megáldásra, valamint a zsűri színe elé.

 

A MI NAPUNK egyházmegyei közösségi nap programjai a kora délutáni ünnepi szentmise liturgiájában teljesednek ki, amelyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutat be a jelenlévő papokkal együtt.

 

Ezt követően papok és hívek, kicsik és nagyok, idősebbek és fiatalok az Arénából Nyíregyháza főterén keresztül ünnepélyes menetben kísérik vissza az Oltáriszentséget a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba. A templom előtti téren a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának közös éneklésével mutatjuk meg a világnak, hogy hitben, közösségben és örömben minden forrásunk Jézus Krisztusból fakad, ezért az Eucharisztia a keresztény életünk és küldetésünk forrása és csúcspontja.

 

A média érdeklődésére is számot tartó rendezvény látogatása mindenki számára ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött. A rendezvényt megelőző hónapokban a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye (www.dnyem.hu ) és a Lelkipásztori Intézet weboldala (eli.dnyem.hu), valamint a facebook oldalaink folyamatosan frissülő, naprakész információkkal látják el az érdeklődőket.

 

Fotó: Kovács Ágnes

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet / Papp Erika