Hajdúszoboszlói hittanosok sikere online-versenyen

Egy első helyet és további három helyezést hoztak el hajdúszoboszlói hittanosok egy, a Pécsi Egyházmegye által meghirdetett hittanversenyről. A felkészülés szépségeiről és kihívásairól a gyermekek hitoktatója, Sándorné Erőss Hajnal írt beszámolót.

 

A 2019/20-as tanév elején felkeltette az érdeklődésemet egy hittanverseny-felhívás, amit a Pécsi Egyházmegye Oktatási Hivatala hirdetett meg. A verseny célja az volt, hogy olyan ismeretekhez juttassa el a gyerekeket, ami messze túlmutat a hittan órák anyagán és ráirányítja figyelmünket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

 

Elsősorban saját részemről éreztem kihívásnak. Nem a témáját, tartalmát illetően, hanem a digitális eszközhasználattal kapcsolatban voltam bizonytalan. Végül a gyerekek lelkesedése volt a döntő érv a benevezés mellett. Négyfordulós, izgalmas versenylapokat és napokat töltöttünk együtt a verseny során. Öt fő ötödikes diákkal fogtunk hozzá és dolgoztunk közösen a feladatokon. Többször a hittancsoport többi tagját is bevontuk a közös gondolkodásba, ami újdonságot jelentett a hittanórákon is.

 

 

Sőt, karácsony előtt a második forduló feladatain közösen dolgozva, mézeskalácsházikó készítésével tettük élményszerűvé a délutánt. Terveztük a húsvéti pászkasütést a negyedik forduló táján, de a járvány közbeszólt. Végül is mind az öt hittanos, Szolánszky Bernadett, Kiss Kiara, Tóth Petra, Boros-Vargyas Janka és Bergmann Hanna derekasan megküzdött minden fordulóval és határidőre visszaküldték a megoldásokat a szervezőknek.

 

Május 18-án érkezett a várva várt email, amiben az eredményekről értesültünk. Közel 300 nevező közül egy első helyezést, két 17. egy 43. és egy 66. helyezést értünk el. Nagyon büszke vagyok a versenyző hittanosaimra, hogy kitartottak mindvégig, a négy fordulón és nem mellesleg az elért eredményekért is.

 

„Emelem kalapom” a színes, sokoldalú, érdekes és izgalmas feladatokból álló versenyfordulók megszervezése és a rugalmas lebonyolítása végett a verseny szervezői előtt.

 

Köszönöm a szülőknek, hogy lehetővé tették a gyerekeiknek a versenyen való részvételt és mindvégig bátorították, támogatták őket.

 

Nem utolsósorban, hálát adok az Istennek, hogy lehetőségem van ilyen nagyszerű gyerekekkel és szülőkkel együtt munkálkodnom az Ő „szőlőjében”.

 

Sándorné Erőss Hajnal
hitoktató, Hajdúszoboszló