Lelkinap hitoktatóknak Nyíregyházán november 11-én

A bevezetett előmeneteli rendszer részeként az alábbi lelki programokat ajánljuk hitoktatóinknak:

Lelkinap (lelki modul: 10 pont, de csak teljes részvétel esetén)

Időpont:          2017.11.11. szombat, 9.00-16.00

Helyszín:        Nyíregyháza, Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet

Jelentkezés:    Tóthné Bakai Berta (Mail: hitoktatasiiroda@dnyem.hu, Tel.: 30/6876377)

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. október 31.

A lelkinapot vezetik: Módi Kinga lelkész és Demjén Izabella hitoktató, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely tagjai

A programokhoz kapcsolódó pontok jóváírása teljes részvétel esetén történik. Az általunk szervezett programok esetén mi állítunk ki igazolást a modul rendszerben kapott pontokról.

 

 

Módi Kinga

„Ha elmondod, elfelejtem. Ha megmutatod, talán emlékezni fogok rá. Ha részt veszek benne, megértem.” (kínai közmondás)
Hallottam, láttam, részt vettem benne. Magával ragadott. Meghatározza mindennapjaimat, gondolkodásomat, munkámat, családi és közösségi életemet.

Hitoktatói pályakezdésem elejétől fontosnak tartottam a játékot és igyekeztem, hogy minden foglalkozás élmény legyen. Meggyőződésem, hogy az élményszerű tanítás, képes átadni a keresztyén tudás-ismeretrendszert úgy, hogy ez ne csak elméleti legyen, hanem a keresztyén életvitelben és cselekedetben megvalósuló tudás.

 

Demjén Izabella

Nyelvészként kevésbé kerültem közvetlen kapcsolatba gyerekekkel, hitoktatóként, animátorként azonban igen. Az élménypedagógiát 2012-ben ismertem meg, azóta meghatározóvá vált a mindennapjaimban. Aki belekóstol: a rabjává válik, megéli, hogy létezik pozitív szenvedélybetegség. Magam is résztvevőként kezdtem, mostanra már irodai munkatárs, animátor, foglalkozásvezető is vagyok.

Élménypedagógiai kihívások óvodásokkal az egészséges életmód jegyében, fejlesztő foglalkozás-sorozat halmozottan hátrányos helyzetű vagy értelmileg ill. fizikailag sérült középiskolásokkal, pedagógusok és szociális szakemberek továbbképzése vagy sajátélmény-alapú bibliai foglalkozások – mindegyikben egyaránt fontos a mosoly, a játékosság!