Szavalóverseny kerületi fordulóját rendezték Kisvárdán

Az évenként megrendezendő, mára hagyománnyá lett egyházmegyei szavalóverseny kisvárdai elődöntőjét rendezték meg 2020. február 28-án mintegy hatvan gyermek részvételével, akik közöl a legügyesebbek a nyíregyházi döntőn képviselhetik majd plébániájukat. Votykuné Aradi Angéla hitoktató az elődöntő történéseiről írt beszámolót.

 

 

A Szent László Katolikus Gimnázium adott otthont az Egyházmegyei Szavalóverseny kisvárdai esperes kerületi elődöntőjének 2020. február 28-án, melyen négy korosztályban 6 plébániáról közel 60 gyermek vett részt. A napot Kaszásné Tóth Judit intézményvezető nyitotta meg, majd a tanulók szebbnél szebb szavalatában gyönyörködhettünk.
Nehéz helyzetben voltak a zsűri tagjai: Molnár Katalin EKIF főigazgató, Dr. Szabó Lászlóné, Ignácia és Franciska nővérek, hiszen rengeteg értékes verset hallhattak a tehetséges szavalóktól. A zsűri minden szavazatot díjazott aszerint, hogy kategóriájában miben volt kiemelkedő igazán, így mindenki elégedetten, ragyogó mosollyal az arcán távozott. Hálásan köszönjük a zsűri áldozatos munkáját.

 

 

Míg a zsűri meghozta a döntést, a kisebbek kézműveskedtek Csilla nénivel, Gizike és Timi nénivel, a nagyobbak robotika bemutatón vettek részt Jurás László és Pacsuta Tibor tanár úrral, illetve a laborban kápráztatta el Agárdi Sándor és Foltin Tibor tanár úr a fiatalokat.

 

Csodálatos péntek délutánt töltöttünk együtt: csodálatos versek, tüneményes szavalók, csodálatos bemutatók, csodálatos kézműves-darabok.

 

Szívből köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették ezt számunkra: az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézetnek, Kaszásné Tóth Juditnak, Linzenbold József esperes, plébános atyának, Tomcsa Zsoltnak és feleségének, hitoktatóinknak, kollégáknak, felkészítő pedagógusoknak! Köszönjük!

 

Isten áldása kísérje a szervezőket, résztvevőket!

 

Votykuné Aradi Angéla
hitoktató

Fotó: Hajdu Alex

 

 

Helyezettek, akik továbbjutottak a nyíregyházi döntőbe:

 

1-2. évfolyam

Arany fokozat:Papp Júlia

Ezüst fokozat:Kovács Gergő

Bronz Fokozat: Gyimesi Benedek

Különdíj: Bánkúti Dóra, Sima Lilla

 

3-4. évfolyam

Arany fokozat:Korbács Gergő

Ezüst fokozat:Kovács Gréta

Bronz Fokozat: Barkóczi Anna

Különdíj: Papp Anna Dóra, Szalóki Réka, Tokaji Emma

 

5-6. évfolyam

Arany fokozat:Háda Hanna

Ezüst fokozat:Göncz Leonóra

Bronz Fokozat: Kovács Patrik

Különdíj: Karaffa Márk, Bánkúti Petra

 

7-8. évfolyam

Arany fokozat:Dolhai Zsolt

Ezüst fokozat: Tomcsa Zsolt

Bronz Fokozat:Petykó Gergő

Különdíj: Sipos Hanga, Kovács Noémi

 

© Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet