Taizé 2017 – Fiatalok Európai Találkozója Baselben

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodája autóbuszt indít a Bizalom zarándokútjára, Baselbe. A Taizéi Közösség alapítója Roger testvér a 70-es években indította útjára a Bizalom zarándokútját, és azóta a közösség minden év végén egy közös találkozásra hívja a fiatalokat, amelyet több tízezren szoktak elfogadni. 2017-ben a svájci Basel lesz az esemény kiemelt házigazdája.

Kiket várunk?
Minden 17-35 év közötti fiatalt a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye egyházközségeiből.
A 17 évesektől szülői beleegyező nyilatkozatot kérünk, amelyet innen lehet letölteni: http://taize.fr/hu_article4779.html.
A találkozó gördülékenysége miatt jó, ha tudunk angolul vagy németül.

Hogyan utazunk?
2017. december 27-én, reggel 6 órakor indulunk autóbusszal Nyíregyházáról, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház melletti parkolóból (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.), majd este 8-9 körül érkezünk Svájcba. Haza január 1-jén, délután 4 órakor indulunk és január 2-án, reggel 7-8 körül tervezzük a visszaérkezést.

Információk a rendezvényről:
Az érkezőket különböző plébániákra osztják szét (kb. 10-12 főt együtt), ahol közös délelőtti programok lesznek: rövid katekézis, kiscsoportos beszélgetések, ebéd. A plébániákon ismekedünk meg a fogadócsaládunkkal (általában 2-4 fő kerül egy családhoz). Nagy valószínűséggel mindenki fog kapni ágyat, de biztonság kedvéért hozzunk magunkkal matracot és hálózsákot.
Délutánonként lehetőség lesz részt venni különböző workshopokon (műhelyfoglalkozásokon), illetve meg lehet ismerkedni Basel és környékének nevezetességeivel.
Esténként közös vacsora a találkozó valamennyi résztvevőjével, majd közös imával zárjuk a napot.
Természetesen nem marad el a Szilveszter megünneplése sem, december 31-én este a fogadó egyházközségekben lesz közös ima, amit a „Népek ünnepe” követ.

Mennyibe kerül?
Az autóbusz és a biztosítás 39.000 Forintba kerül, emellett pedig a Taizéi Közösség 60 Euro hozzájárulást kér, amiből fedezni tudják a közlekedési jegyet (korlátlan közlekedés Basel környékén), a közös étkezéseket és az egyéb felmerülő szervezési költségeket, tehát összesen 60.000 Forintra kell számolni, melyből 20.000 Forintot a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ad támogatásként.

Hogy lehet jelentkezni?
Az alábbi linkre kattintva töltsd ki az űrlapot (https://drive.google.com/open…). A taize.fr honlapon nem kell külön regisztrálnod, mi ezt megtesszük helyetted!

Meddig lehet jelentkezni?
2017. november 29-ig

Bővebb információk:
Gaga Zsuzsa, Nagy Zsolt, Németh István
Mail: nyhtaize@gmail.com
Tel: +36-30-292-0220

A Taizéi Közösségről bővebben: http://taize.fr/hu
Az idei találkozóról részletesebben a közösség honlapján: http://taize.fr/hu_article4779.html
Az Ifjúsági Iroda facebook oldala: https://www.facebook.com/ifjusagi.iroda/