Ünnepel a Magyarországi Billings Központ – Átadták az okleveleket a 23 oktatóképzős hallgatónak Nyíregyházán

2020. február 8-án két képzés zárásaként összesen huszonhárom hallgatónak adta át oklevelét – ünnepélyes keretek között – a Magyarországi Billings Központ és a Fília Alapítvány Nyíregyházán. A levelező és konzultációs képzéseket végzettek közül 10 főt támogatott a Katolikus Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló „Természetes gyermekáldás” című projektje keretén belül.

 

 

Az oktatási gyakorlat teljesítésével és a Billings Központ Oktatási Bizottsága előtt tett záróvizsgával 23 nemzetközileg akkreditált Billings Ovulációs Módszer oktató kezdheti el munkáját a Kárpát-medencében, segítve ezzel a házaspárokat és családokat, valamint a lelkipásztorok munkáját.

 

Dr. Körmendy Mária, az Oktatási Bizottság elnöke háláját fejezte ki azért a csodáért, hogy a Billings házaspár 1992-es szegedi látogatásának és az azt követő évek munkájának eredményeként megvalósulhatott ez a nap, továbbá szakmai tanácsokkal látta el az új oktatókat. Dr. Megyeri Valéria „történelmi pillanatnak” nevezte ezt az ünnepet, és megköszönte az oktatók szüleinek, házastársának és családjainak a hátteret és áldozathozatalt, amellyel támogatták a képzést és támogatni fogják e küldetést.

 

Lukács Krisztina Janka, a Billings Központ vezetője, aki mintegy „osztályfőnökként” támogatta, kísérte az oktatójelölteket, köszönetét fejezte ki mindenkinek, akinek szerepe volt ebben a munkában, és útravalóként egy billings logóval hímzett táskát adott át minden oktatónak.

 

P. Szenes István SFV, a Billings Központ lelki vezetője, a hálaadó szentmisében elmondta, hogy „most közösség született”, a „magyar Billings Család”, majd lelki útravalóval látta el az oktatókat, és megköszönte határon túli pap társának is azt a lelkesedést és nyitottságot, amellyel elvégezte a képzést, hogy segíthessen az egyházközsége családjainak.

 

 

Mi is a Billings Ovulációs Módszer (BOM)?

 

Dr. Evelyn Billings professzor asszony szavait idézve: „Egy olyan új ismeret a női test működéséről, amelyre minden nőnek szüksége van”.
Az oktatók segítségével a nők megismerik saját termékenységüket, időben felismerik a lehetséges betegségeket. A BOM azonban nemcsak az egészség megőrzésére használható, de meghittebbé teszi a párok kapcsolatát, fejleszti a kommunikációt. Kölcsönös tisztelet alakul ki férj és feleség között, amint a nő megérti termékenységét, a férfi pedig megismeri a nő testének csodálatos működését és értékeli azt.

 

Ez a módszer a születésszabályozás leghatékonyabb, legegyszerűbb és legtermészetesebb módszere.

 

Megtanítja a nőnek, hogy mi az egyetlen specifikus jel a szervezetében, amely előre jelzi a termékeny időszakot és a ciklus legtermékenyebb napját, ezáltal segít elérni a várva-várt gyermekáldást, vagy elhalasztani, elkerülni a fogamzást. Mindezt több mint 50 évnyi tudományos kutatás igazolja. A módszer különösen nagy segítség a hívő házaspárok számára, akik ezáltal jobban megértik a házasság szentségét és örömtelien, tisztán, boldogan tudják megélni a krisztusi tanítást házasságukban.

 

A Magyarországi Billings Központ vezetőinek célja, hogy oktatóik révén minél több fiatal nő, jegyespár, házaspár és családokkal, fiatalokkal foglalkozó szakember megismerje a Billings Ovulációs Módszert. Az első végzett oktatók listája hamarosan elérhető lesz a központ honlapján (www.billings.hu).

 

Nadrai-Gergely Klaudia sajtóreferens
Magyarországi Billings Központ, Nyíregyháza

 

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye